Bent u als ondernemer gevestigd in Cranendonck, Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Roermond of Roerdalen (de Keyport 2020-regio)? Dan kunt u gebruik maken van subsidie om aan Business Roadmaps deel te nemen.

Heb je het idee dat je niet uit je bedrijf haalt wat erin zit? Word je geregeerd door de waan van de dag? Blijft groei uit? Of groei je juist te hard en vraag je je af hoe je de groei kunt managen? Als dit soort situaties je als ondernemer bekend voorkomen, dan is het zaak dat je actie onderneemt! Maar hoe? Je hebt het al druk genoeg. Hoe maak je tijd vrij om aan de ontwikkeling van je bedrijf te werken? Je gemeente biedt nu, samen met Keyport2020, het programma Business Roadmaps aan, met subsidie! Met dit programma krijg je (weer) controle over de ontwikkeling van je bedrijf, op een efficiënte manier.

Ben jij ambitieus, maar heb je geen concrete ambitie?

Business Roadmaps is een programma dat ondernemers helpt om hun bedrijf slim(mer) te organiseren. De aanpak is gebaseerd op de aanpak van ondernemers die met succes grip op hun toekomst kregen en zo continuïteit en succes voor hun bedrijf konden borgen. Centraal in de aanpak staat het formuleren van een ambitie. Want de meeste ondernemers zijn wel ambitieus, maar hebben geen concrete ambitie. En dat is bijzonder jammer. Want dan is er geen duidelijke ontwikkelrichting in het bedrijf. Dan is onduidelijk of alle activiteiten die worden verricht bijdragen aan het bereiken van die ambitie. Vaak blijkt dan ook dat ondernemers tijd steken in activiteiten die min of meer overbodig zijn. Business Roadmaps helpt ondernemers om hun concrete ambitie te formuleren én te realiseren! Door het pad naar die ambitie toe stap-voor-stap op te bouwen.

Navigeer naar je ambitie!

Grip krijgen op de toekomst van je bedrijf is als navigeren: je hebt een bestemming en een vertrekpunt nodig. Het navigatiesysteem bepaalt dan de route. Voor jou als ondernemer is de bestemming de concrete ambitie. Het vertrekpunt wordt bepaald door het business model van je onderneming. In het business model benoem je de 9 fundamentele bouwstenen van je bedrijf. Kort en krachtig wordt geformuleerd waar je bedrijf voor staat. Niet alleen voor jou, maar ook voor eventuele medewerkers en partners is nu duidelijk hoe jij je bedrijf ziet. De route van je vertrekpunt (je business model) naar je bestemming (je concrete ambitie) stippelen we samen met je uit. Dat is je roadmap!

Blijf jij relevant voor je klanten? Nu en in de toekomst?

Het hebben van een duidelijk vertrekpunt en ambitie is heel goed, zeker als het pad naar die ambitie ook duidelijk is. Maar… als klanten je product of dienst niet zien zitten, dan is de kans op continuïteit en succes voor je bedrijf bijzonder klein. Daarom wordt een extra stap in het proces meegenomen: het bestaansrecht van je bedrijf. Op basis van diverse factoren wordt het bestaansrecht van je bedrijf in kaart gebracht. Centraal staat de vraag of je onderneming nu en in de toekomst relevant blijft voor klanten.

In 3 stappen naar een 10-jarige strategie op een paar A4

De aanpak van Business Roadmaps leidt zo in 3 stappen naar je 10-jarige strategie. Op een paar A4. We streven niet naar dikke pakken papier zoals bij een business plan vaak het geval is. Wat je nodig hebt is een overzichtelijke strategie waar keer op keer op kan worden teruggegrepen tijdens het ondernemen. Het wordt de leidraad voor jou als ondernemer.

Efficiënt qua besteding van tijd!

Het programma wordt op een efficiënte manier aangeboden. Gedurende 5 maanden krijgen de 5 ondernemers die in de groep deelnemer iedere maand een groepsbijeenkomst en een 1-op-1 sessie. Tussentijds worden de te doorlopen stappen in een online omgeving uitgewerkt. De betrokken adviseur kijkt daarbij constant mee, en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Zo is de voortgang en het leereffect het grootst!

Neem nu deel met subsidie!

Deelname aan het programma kost € 2000,00 exclusief BTW. Door de subsidie die je gemeente met Keyport2020 mogelijk maakt, kunnen ondernemers uit je gemeente voor 50% van de kosten deelnemen. Een ondernemer betaalt dus nog maar € 1000,00 exclusief BTW. De subsidie wordt voor de ondernemer geregeld, je hoeft er niks voor te doen!

Gratis online interactieve workshop!

Wil je graag eerst meer weten over het programma, en er al een eerste keer mee aan de slag gaan? Dan kun je deelnemen aan de gratis online interactieve workshop. Deze workshop duurt 2 uur. Je krijgt de aanpak van Business Rooadmaps uitgelegd én je gaat al meteen aan de slag. Je bespreekt de zaken die je online uitwerkt met de adviseur en met de andere deelnemers aan de workshop. Na de workshop krijg je de zaken die je hebt uitgewerkt op papier, voorzien van advies, toegestuurd.

Wil je deelnemen aan Business Roadmaps, of eerst de online interactieve workshop doorlopen? Meld je dan aan via het volgende formulier: http://bit.ly/BusinessRoadmaps